TOP HUMAN TARGET ESTE UNITATE PROTEJATA

    TOP HUMAN TARGET este autorizata de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale - Autoritatea Nationala pentru Persoane cu Handicap ca Unitate Protejata si beneficiaza de drepturile pevazute de Legea nr. 448/2006 privind Protectia si Promovarea Drepturilor Persoanelor cu Handicap, cu modificarile si completarile ulterioare.

    Daca aveti mai mult de 50 angajati aflati cum sa NU MAI PLATITI LUNAR, la Bugetul de Stat, Fondul pentru Persoane cu Handicap. Acesti bani pot fi redirectionati in favoarea firmei dvs.

    Conform Legii nr. 448/2006, modificata prin Ordonanta de Urgenta nr. 86/2008:

”Art. 77. - (1) Persoanele cu handicap pot fi încadrate în muncă conform pregătirii lor profesionale şi capacităţii de muncă, atestate prin certificatul de încadrare în grad de handicap, emis de comisiile de evaluare de la nivel judeţean sau al sectoarelor municipiului Bucureşti.

(2) Autorităţile şi instituţiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care AU CEL PUŢIN 50 DE ANGAJAŢI, AU OBLIGAŢIA de a angaja persoane  cu handicap într-un procent de cel puţin 4% din numărul total de angajaţi.

(3) Autorităţile şi instituţiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care nu angajează persoane cu handicap în condiţiile prevăzute la alin. (2), pot opta pentru îndeplinirea uneia dintre următoarele obligaţii:

     a) să plătească lunar către bugetul de stat o sumă reprezentând 50% din salariul de bază minim brut pe ţară înmulţit cu numărul de locuri de muncă în care nu au angajat persoane cu handicap;

     b) SĂ ACHIZIŢIONEZE produse sau SERVICII REALIZATE PRIN PROPRIA ACTIVITATE a persoanelor cu handicap angajate in UNITAŢILE PROTEJATE AUTORIZATE, pe bază de parteneriat, în sumă echivalentă cu suma datorată la bugetul de stat în condiţiile prevăzute la lit. a).  

 (4) Fac excepţie de la prevederile alin. (2) instituţiile publice de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională.

 (5) Monitorizarea şi controlul respectării prevederilor alin. (2) şi (3) se fac de către Inspecţia Muncii.” 

 

    Ex: Daca aveti 50 de angajati, dati catre stat lunar 1450 lei. Prin contract cu o Unitate Protejata, cum este societatea noastra, banii pe care trebuia sa ii dati la stat pot fi folositi pentru plata serviciilor pe care noi vi le oferim.

 

    Top Human Target - Unitate Protejata pe site-ul:

Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Handicap

sus

PDF Imprimare Email  

Curs Valutar BNR

BNR
Moneda RON 
2018-02-16
EUR 4.6595
GBP 5.2498
USD 3.7306

Stiri Mediafax